Výměna klávesnice

Oprava nebo výměna klávesnice notebooku

Klavesnici které se používají v samostatném režimu, patří mezi jednu z nejvyhledávanějších služeb v specializovaných servisních centrech. V Praze můžete takovou pomoc získat v specializované dílně NB1, kde kvalifikovaní odborníci pracují co nejrychleji a za velmi atraktivní ceny.

V závislosti na typu poruchy provádějí specialisté buď běžnou opravu klávesnice notebooku nebo výměnu celé sady kláves.

Jak jsou konstruovány klávesnice na posledních modelech notebooků?

V poslední době se stále častěji používají klávesy typu fólie, které se skládají ze tří vrstev, přičemž horní a dolní vrstvu nazýváme vodivé a střední vrstvu izolačním tlumivkou. Oprava notebooků v Praze je prováděna s ohledem na tyto konstrukční nuance.

Horní vrstva obsahuje vodivé stopy, které jsou spojeny s dolní vrstvou pomocí speciálních tlačítek umístěných v výřezech. Práci s horní vrstvou fólie značně usnadňují gumové víčka a mikrolify pro uchycení kláves. Prst stiskne tlačítko, které dále přenese tlak na víčko, které provádí mechanický tlak na membránu.

Jaké poruchy klávesnice jsou nejběžnější?

Poruchy s klávesnicí MacBook nebo notebooku se nejčastěji objevují v důsledku nedbalého zacházení s zařízením. Velmi často dochází k poškození vnitřního povrchu skříně kvůli vylité kapalině, což může způsobit zkrat v vodivých stopách. Oprava zalitého notebooku je jednou z nejžádanějších služeb kvůli četným poruchám tohoto druhu. Výsledkem mohou být následující problémy:

  • Nemožnost stisknutí jedné nebo několika kláves najednou.
  • Při stisku jednoho tlačítka jsou současně zaznamenány některé další znaky.

Často klávesnice ztrácí svou funkčnost kvůli nemožnosti spuštění zařízení, a také poškození uchycení tlačítek. Je však třeba mít na paměti, že oprava kláves není vždy ekonomicky výhodná, a tak většinou odborník navrhne jiný způsob řešení vzniklých problémů: kompletní výměnu klávesnice notebooku.

Jaké služby poskytují odborníci v servisním centru NB1 v Praze?

Obvykle nevznikají žádné zvláštní potíže při instalaci nové sady kláves, pokud se o to postarají odborníci. Výměna klávesnice notebooku od jakéhokoli výrobce zahrnuje odšroubování upevňovacích šroubů a odpojení zámků s následným odpojením pásu. V některých případech může být nutné notebook zcela rozebrat, protože u mnoha moderních modelů je klávesnice integrována do horní části skříně.